Арбитирът Кевин Френд напълно опорочи двубоя между Манчестър Юнайтед и Борнемут (1:1 на полувремето), оставяйки на терена защитника на гостите Тайрън Мингс и нападателя на домакините Златан Ибрахимович. Двамата имаха куп здрави единоборства един с друг, но при две от тях заслужаваха директни червени картони. Реферът беше близо и до двете ситуации, но не посмя да следва правилника.

Първо Мингс влезе страховито в краката на Уейн Руни, който при падането си събори Ибра. Шведът тъкмо се изправяше на крака, когато Мингс мина през него като валяк, настъпвайки главата му. Злопаметният Ибракадабра не чакаше дълго и нокаутира бранителя с умишлен удар с лакът в главата при борба за висока топка.

Френд очевидно разбра какво става, защото привика Златан до себе си и проведе разговор с него. В диалога се включи и Уейн Руни, който потупа арбитъра по рамото. Вместо да изгони двамата потърпевши, Френд прати под душовете Андрю Сърман, който избута Ибрахимвич, недоволствайки от удара му с лакът в главата на Мингс.

Поведението на арбитъра беше остро осъдено в студиото на "Скай спортс" от бившите футболисти и настоящи анализатори Тиери Анри и Джейми Карагър. 20 минути преди края на мача резултатът все още е 1:1. В 72-ата минута Боруц спаси дузпа на Ибрахимович.

Бойните сцени между Ибра и Мингс: