Вратарят на Милан Кристиан Абиати заяви, че всички футболисти в състава на "росонерите" уважават своя треньор Масимилиано Алегри. След вчерашната загуба на тима от Милано от Удинезе с 1:2 се чуха мнения, че 45-годишният наставник трябва да бъде освободен от клуба.

Въпреки че от началото на сезона италианските вицешампиони са записали само една победа, ръководството на миланския гранд многократно потвърди доверието си в бившия мениджър на Каляри.

"Нашият треньор е в клуба от две години и за този период спечели Скудетото, Суперкупата на Италия, а през изминалата кампания беше на косъм от това да завоюва титлата за втори път. Уверявам ви, че играчите на Милан уважават Алегри", каза Абиати, цитиран от електронното издание "Футбол Италия".

"За съжаление негативната ни серия продължава. Това е жалко, защото в срещата с Удинезе показахме някои добри неща, дори когато останахме с десет души на игрището. Вторият червен картон обаче ни съсипа", коментира 35-годишният страж.

"През първото полувреме се представихме добре, а попадението на Стефан Ел Шаарави беше наистина великолепно", допълни Абиати. В сряда от 21:45 часа българско време "росонерите" ще търсят втория си успех през този сезон. Отборът на Алегри домакинства на Каляри.