Нападателят на Милан Стефан ел Шаарави просто няма късмет. В деня, в който бе отново включен в групата за мача на росонерите, той отново се контузи и ще отсъства известно време. Голаджията се възстанови от контузия и бе готов за мача срещу Аякс в Шампионската лига, но не замина с отбора за Холандия.

Причината - микрофрактура на метатарзална костица в ходилото. Докторите автоматично обявиха, че Ел Шаарави ще почива между 20 дни и един месец.

"Ел Шаарави? Вчера участва пълноценно в тренировката, но днес почувства болка по време на разгрявката и заради това трябваше да спре. Веднага го пратихме да му направят изследвания и се оказа, че няма да играе около месец. Жалко, защото се чувстваше добре след като се възстанови от мускулната травма", обяви треньорът Алегри.

Изминалият месец бе много тежък за Ел Шаарави, който получи две травми за последните 4 седмици. Първата беше разтежение на мускул, заради което пропусна две седмици и мачовете на националния тим на Италия, а сега ще трябва да пропусне още един месец от мачовете на Италия и Милан.