Кризата в Милан няма край. Росонерите са аут от Европа и от Купата на Италия, а в първенството вместо да вървят нагоре, затъват. Поражението от Парма бе трето поред за Милан в Серия А – нещо, което не беше се случвало от ноември 2006 г. Под ръководството на Зеедорф тимът е спечелил едва 13 т. в 9 мача (1,4 на мач).

"Ситуацията е доста деликатна", призна треньорът на Милан Кларънс Зеедорф след срещата си с ултрасите на тима. "Всичко мина мирно, хората споделиха чувствата си. Всички ние желаем доброто на Милан. Те искаха да излеят мъката си след двете години страдание. Това не ми се случва за първи път в кариерата."

"Днес опитахме да се върнем в мача, който започна много зле за нас. Червеният картон и голът усложниха неимоверно задачата ни. На почивката казах на момчетата да вярват и да не се предават. В крайна сметка успяхме да реагираме, но при 2:2 желанието да бием на всяка цена ни изигра лоша шега и загубихме за пореден път. Трябваше да бъдем по-компактни и да не допускаме тази контраатака", призна холандецът.

"Аз не съм арогантен, наясно съм, че трябва да науча още един куп неща, но има неща, за които съм сигурен, че вече ги знам. Все пак съм във футбола от 22 години. Приемам всички мнения, стига да са обективни. И след загубата от Атлетико показахме, че сме достатъчно скромни и признахме, че съперникът беше по-силен от нас", каза още Зеедорф.