Милан е на косъм да се раздели с нападателя Алесандро Матри, а към изходната врата може да потегли и ганайският халф на тима Майкъл Есиен, пише електронното издание "Футбол Италия".

Матри трябва да премине днес медицински прегледи в Дженоа. През последните дни усилено се говореше за преговори между "Грифоните" и "Росонерите" за стрелеца, като сделката между двата тима може да се осъществи дори до броени часове.

Клубът от Милано привлече нападателя през миналото лято срещу сумата от 11 милиона евро, от редиците на Ювентус, но той така и не успя да блесне за тима.

От Милан пък са готови да го продадат на Дженоа не само заради факта, че Матри не впечатли, но и поради друга причина. Така отборът ще има предимство за подписа на хърватския краен бранител Шиме Вършалко, който е силно желан от новия треньор на отбора Филипо Индзаги.

От Вършалко обаче се интересуват още отборите на Ювентус и малко изненадващо Сасуоло, като завършилият на 17-ото място в класирането през миналия сезон тим засега е отправил най-добра оферта за хърватина. Смята се, че тимът готви да плати за него сума между 5,5 и 6,5 милиона евро.

Президентът на "Грифоните" Енрико Прециози обаче не иска и да чуе за по-малка цифра от 7,5 милиона евро за хърватския национален бранител. Ако обаче Милан се съгласи да продаде Матри на Дженоа, тогава "Росонерите" могат да успеят да го споразумеят и на по-ниска цена.

Междувременно пък интересът на Трабзонспор към Майкъл Есиен е доста сериозен и турците готвят да отправят оферта за ганайския халф, който бе свързван и с трансфер в Бешикташ в началото на лятото

От Трабзон са готови да платят 4 милиона евро на Милан за африканеца.