Треньорът на Милан Филипо Индзаги може да загуби работата си още следващия уикенд. Това ще стане факт в събота, ако „росонерите” не успеят да победят у дома Верона.

Според "Кориере дела Сера", собственикът на клуба Силвио Берлускони и вицепрезидентът Адриано Галиани са останали изключително разочаровани от постната продукция срещу Киево онзи ден (0:0) и особено от играта на тима през първата част.

Двамата са се разбрали да дадат още един шанс на Пипо и при нова издънка да му покажат вратата.

Дори и да спечели срещу Верона обаче, Индзаги няма да остане начело на тима и през следващия сезона, а само ще довърши настоящия.

Клубното ръководство вече е взело решение, че през лятото ще бъде назначен нов наставник, който да реконструира състава.

Разочарованието в „червено-черния” лагер е огромно, защото след успеха на Чезена, тифозите се надяваха отборът най-сетне да излезе от кризата. Вместо това обаче на „Бентегоди” Милан направи още две крачки назад.

Шефовете били особено недоволни и от един друг факт – че всички съперници надбягват играчите на Милан. Според специалисти, физическата подготовка на играчите е под всякаква критика, на което се дължат и многото контузии.

Срещу Киево още двама футболисти получиха мускулни травми – Де Йонг и Монтоливо.

Съвсем очевидно пък в края на срещите си Милан изглежда уморен и не може да упражни финален натиск.