Въпреки серията си от неудачни мачове през последните два месеца, играчите на Милан все още считат, че могат да се преборят за участие в евротурнирите.

След ремито 0:0 срещу Киево в 25-ия кръг на Серия „А”, „росонерите” са с 34 точки на 10-ата позиция - на цели 8 зад петия в подреждането Фиорентина. Именно това място дава последния билет в Италия за Лига Европа.

Що се касае до Шампионската лига, то там шансовете на Индзаги и компания са дори още по-нищожни. Третият Наполи е на цели 11 пункта пред Милан, което прави задачата на „росонерите” на практика невъзможна.

Въпреки всичко това, бранителят Салваторе Бокети, който дойде от Русия през зимата, не губи надежда.

„Щастлив съм, че поне срещу Киево не допуснахме гол. Имахме три или четири добри възможности да вкараме, но не успяхме. В следващите си мачове трябва да дадем още повече от себе си, защото целта ни си остава същата – класиране в Европа”, заяви Бокети.

„Задачата ни е да намерим място в Европа и ние ще направим всичко възможно, за да я постигнем. Все още нищо не е загубено, въпреки равенството срещу Киево. Трябва да наваксаме загубените точки в мача с Верона”, подчерта пък друг играч на Милан – Лука Антонели.