Карлос Бака няма търпение да облече фланелката на Милан и да помогне на клуба да си върне старата слава. Колумбийският национал мина днес медицински прегледи, за да финализира трансфера си на стойност 30 млн. евро от Севиля. 

“Щастлив съм, защото идвам в голям клуб, един от най-големите в света. В последно време Милан не се представя много добре, но проектът е много голям и аз съм оптимист. Нямам търпение да облека фланелката на Милан и да дам всичко от себе си”, каза Бака. 

Колумбиецът отказа на няколко отбора, включително Рома и Ливърпул, за да премине в Милан. 

“Преговорите с хората на Милан започнаха преди два месеца, но решителните действия станаха в последните 10 дни. Адриано Галиани ме убеди в новия проект. Сега имам нова цел в кариерата си - да помогна на Милан да се върне там, където му е мястото. 

Започвам подготовка с Милан на 20 юли, защото турнето в Китай започва ден по-късно. Ще нося №70. Това е първият ми номер и винаги ми е носил късмет. 

Решението да напусна Севиля не беше леко, но Милан има страхотен проект. Искам да помогна на клуба. Това е поредното предизвикателство в живота ми. В Севиля щях да играя в Шампионската лига. Оставих много приятели там, както в съблекалнята, така и извън нея”, каза още Бака.