Кристиан Абиати заяви, че Милан страда през сезона, тъй като играчите допускат твърде много грешки. „Росонерите“ загубиха двата си последни мача в Серия А и записаха по-лош старт и от миналата година, когато завършиха на 10-то място в Калчото.

„Трябва да подобряваме много аспекти в играта си, но най-вече индивидуалните грешки, заради които допускаме много голове. Не говорим само за защитата, а за целия отбор. Виждам, че съотборниците ми дават най-доброто от себе си на терена, а освен това и треньорът ни е много добре подготвен.

Играем добър футбол, но може би все още не сме на 100% готови за това да изпълним заръките на треньора. Това обаче не е достатъчно. Ние трябва да играем с повече страст и кураж“, заяви опитният вратар.

Абиати, който е в Милан от 1998 година, призна, че няма напрежение между него, Диего Лопес и младият Джанлуиджи Донарума.

„Ние сме приятели, всичко между нас е прекрасно. Диего е първи избор, докато Донарума е много млад, но разполага с прекрасни качества. Джанлуиджи ми е като протеже, спим в една стая в гостуванията“, призна Абиати.