Треньорът на Милан Кристиан Броки заяви, че играчите в тима му ще дадат всичко от себе си, за да се класират за Лига Европа. В последните дни феновете на клуба изразиха мнение, че „росонерите“ не искат да играят в предварителните кръгове в Европа, а за сметка на това да направят турне в САЩ.

„Нашата цел е шестото място. Искам да видя това отношение в утрешния мач. Целият отбор иска да се класираме за Лига Европа и това дори не подлежи на дискусия. Виждайки как тренираме в последните седмици, мисля, че това е постижимо. Момчетата показаха страхотно желание през седмицата. Имаме отговорите, които търсим и се надявам да се види в утрешния мач“, заяви Броки преди гостуването на Болоня.

„Росонерите“ обаче не показват добра форма, след като загубиха от последния Верона и направиха равен срещу опашкаря Фрозиноне. „Никога не съм мислил, че ще е лесно, но това е красивото и вълнуващото. Оставаме спокойни и невероятно решени да се реваншираме. Да бъда треньор в Серия А не е лесно за мен, не е и за останалите. Но аз съм тук, защото обичам този клуб и ще дам най-доброто от себе си.

Срещу Фрозиноне не играхме добре, допуснахме много голове, изпуснахме дузпа и губехме с 1:3. Това би убило много отбори, но ние реагирахме много добре и в края дори можехме да спечелим. В последно време, когато изоставахме в резултата, се предавахме.

Президентът Силвио Берлускони знае какво да прави с клуба. Резултатите със сигурност ще му помогнат за решението, но мисля, че срещу Фрозиноне видяхме нещо различно. Създадохме много положения, владеехме много топката. Мисля, че добрите дни идват“, заяви Броки.

„Играчите знаят, че трябва да воюват за бъдещето си в клуба. Всеки от тях има своята си история. Когато аз носех фланелката на Милан, винаги давах всичко от себе си. Надявам се утре да покажем това, което видях през седмицата.

Жереми Менез няма да играе заради болки в гърба и не е на 100% готов. Бонавентура не игра много в последно време и не е във форма. Абате има мускулен проблем, докато Антонели не игра от първата минута срещу Фрозиноне, тъй като имаше емоционална седмица, защото жена му роди“, каза още треньорът на Милан.