С убийствена ефективност и с човек повече почти цял мач Милан победи с 1:0 като гост Болоня. Карлос Бака вкара от дузпа в края на първото полувреме и завърши единственото чисто положение за “росонерите”. Гостите играха и почти цял мач с човек повече, след като Амаду Диавара беше изгонен още в 12-та минута. В добавеното време пък изравнителен гол на Адам Месина беше отменен. 

С този успех Милан вече е на шестото място в класирането с актив от 57 точки, с две повече от Сасуоло, който утре гостува на Фрозиноне. Болоня е на 13-та позиция с 41 точки. 

Домакините започнаха с натиск и още в 6-та минута поискаха дузпа за задържане на Камило Сунига в наказателното поле на Милан. Малко след това удар на Росентини с глава мина встрани от гредата. 

Една глупост на Амаду Диавара обаче коства всичко за Болоня. Полузащитникът си изкара втори жълт картон в 12-та минута за грубо нарушение срещу Рикардо Монтоливо, след като малко преди това си беше изпуснал нервите за фаул и срещу Хосе Маури. Така до края на мача домакините играха с човек по-малко. 

Това обаче не се отрази много на играта на Милан. Гостите така и не успяха да сътворят нещо по-интересно пред вратата на Да Коста. Стражът на Болоня изработи дузпа в 40-та минута, когато спъна откъсващия се след далечно подаване Луис Адриано. Карлос Бака отбеляза, въпреки че Да Коста докосна топката. 

През втората част скуката на терена продължи. Играчите на двата отбора водиха битка в центъра на терена, но рядко създаваха нещо опасно пред двете врати. В 65-та минута след ново статично положение удар на Флокари мина на сантиметри от гредата. 

В заключителните минути нещо като положение имаше и Милан. Луис Адриано обаче се размина на сантиметри от хубаво центриране, а в 86-та минута негов удар от границата на наказателното поле мина над гредата. Защитникът Филип Мексес пък пробва рефлексите на Да Коста с две волета от далечно разстояние. 

В 89-та минута феновете на стадиона изригнаха, след като Адам Месина вкара в мрежата на Донарума след поредното слабо подреждане на “росонерите” при статично положение. Страничният рефер обаче вдигна флага за засада и телевизионните повторения показаха правотата му. 

Болоня - Милан 0:1

0:1 Карло Бака 40’-д

Болоня: Да Коста, Росентини (90 - Ферари), Оикономоу, Гасталдело (72 - Тайдер), Масина, Бриги, Диавара, Сунига (80 - Муние), Бриенца, Джакерини, Флокари

Милан: Донарума, Калабрия, Мексес, Романьоли, Де Шилио, Куцка (70 - Поли), Монтоливо, Маури (57 - Бертолачи), Хонда (84 - Боатенг), Бака, Адриано

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/z9lkvLYzmwA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>