Треньорът на Милан Винченцо Монтела призна, че е изключително доволен от характера на футболистите си, които успяха да победят Сасуоло с 4:3, въпреки че губеха с 1:3.

„Президентът Силвио Берлускони ни поздрави. А ние искаме да му посветим тази победа за 80-тия му рожден ден“, заяви Монтела, който беше изгонен от резервната скамейка на полувремето и догледа мача от трибуните.

„Бях бесен, защото реферът даде сигнал за края на полувремето, когато правехме контраатака. Реших да пусна 18-годишният Мануел Локатели, което се оказа правилно решение. Именно заради такива моменти и емоции обичам футбола. Щастлив съм за това момче. Той има глава на раменете си и трябва да знае, че сега идва по-тежкото, защото е трудно да бъдеш професионален футболист. Локатели обаче има качествата да го направи.

Монтоливо беше най-добрият ни полузащитник в последните три мача, но сега не му потръгна. При 1:3 реших да пусна по-млади момчета, които може би не чувстват чак толкова голямо напрежение. За щастие, нещата се получиха.

Нашият отбор се нуждае от специфични характеристики, за да дадем най-доброто. Момчетата показаха характер и обърнаха резултата срещу един много силен отбор. Не играхме добре в защита, но това ще го оправяме в процеса на подготовка. Тази победа обаче ни изпълни с ентусиазъм, отборът показа желание и психическа устойчивост, за да победи“, щастлив бе Монтела.