Под ръководството на новия треньор Дженаро Гатузо, Милан постигна втора поредна победа.

В среща от 1/8-финалите за Купата на Италия, "росонерите" не оставиха шансове на Верона и победиха с 3:0 на "Сан Сиро", с което си уредиха сблъсък с градския съперник Интер в следващата фаза на турнира, който ще се състои на 27 декември.

Съперникът на Лудогорец в Лига Европа изигра много добър мач и още преди да е изтекъл и половин час игра, водеше с 2:0 с голове на Сусо (23) и Алесио Романьоли (30). След почивката и Патрик Кутроне (55) се разписа след асистенция на испанеца, с което уби всякаква интрига в срещата.


Милан поведе след 23 минути игра, когато Давиде Калабрия центрира чудесно от десния фланг и Сусо с глава от границата на наказателното поле остави безпомощен вратаря Марко Силвестри – 1:0! После домакините продължиха с по-активната игра и в 27-ата минута стражът на гостите парира последователни изстрели на Кутроне и Андре Силва от малък ъгъл.

След половин час логично се случи и "червено-черните" удвоиха преднината си. При центриране от корнер, топката беше изчистена, но атаката на "росонерите" продължи. Сусо подаде на далечната греда, къдетоСилва с едно докосване пусна пас успоредно на голлинията и връхлитащият Алесио Романьоли засече за 2:0!

В 43-ата минута Верона можеше да се върне в мача, след като преотстъпеният от Ювентус талант Мойс Кийн отправи мощен и нисък шут, който Джанлуиджи Донарума спаси със сетни сили. Десет минути след началото на второто полувреме младият Патрик Кутроне направи преднината на Милан класическа.

След късо изпълнение на ъглов удар, Сусо центрира в наказателното поле, където нападателят беше с гръб към вратата. Това обаче не му попречи да отиграе кълбото с глава и да го прати за трети път в мрежата на безпомощния Силвестри.

Десетина минути преди края Кутроне можеше да вкара второто си попадение в мача. Младокът овладя на гърди, обърна се и стреля, но през това време няколко футболисти на Верона застанаха зад него и в крайна сметка успяха да спрат пътя на топката. По-късно страховит удар на Лукас Билия от 25 м мина над напречната греда.

До края не падна нов гол и Милан спечели срещата с 3:0.

Милан – Верона 3:0

Голмайстори: 1:0 Сусо (23), 2:0 Романьоли (30), 3:0 Кутроне (55)

Милан: Донарума, Родригес, Романьоли, Бонучи, Калабрия, Бонавентура (59-Антонели), Монтоливо (66-Билия), Кеси, Силва, Сусо (60-Борини), Кутроне

Верона: Силвестри, Ферари (67-Феличиоли), Супрайен, Орто, Фарес (46-Верде), Ромуло, Зукулини, Фосати, Беса, Ли (57-Валоти), Кийн

Милано, ст.: "Сан Сиро"
Жълти картони: Зукулини (Верона)