Световният шампион Марк Маркес с Хонда спечели четвъртата си победа за сезона в Мото ГП, след като триумфира по траматичен начин в Гран При на Сан Марино, на пистата Мизано. 

Испанецът успя да изпревари в последната обиколка Данило Петручи с Дукати и така италианецът ще трябва да почака още за първата си победа в кариерата в Кралския клас. 

Той пое лидерстовото в 7-ата обиколка, след като стариралият отлично и повел след старта Хорхе Лоренцо, падна. На мократа писта обаче Петручи не успя да се откъсне пред Маркес, който издебна момента, за да стигне до триумфа. 

Трети завърши Андреа Довициозо също с Дукати, който остана на повече от 11 секунди от победителя. По този начин Довициозо и Маркес се изравниха в челото на класирането с по 199 точки. Завършилият четвърти Маверик Винялес е със 183. 

„Казах си, че трябва да бъда търпелив и в последната обиколка реших да опитам. Доволен съм, защото тези допълнителни 5 точки могат да бъдат от сериозно значение, след като борбата за титлата е толкова здрава” заяви Маркес.