От днес до неделя в Севиля ще се проведе финалът на тазгодишното издание на неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже – купа “Дейвис”.

За трети път в последните четири години Испания достига до заключителния сблъсък за трофея, като за втори път през тези същи четири години съперник на иберийците ще бъде тимът на Аржентина.

През 2008 година, в Мар Дел Плата, дори без голямата си звезда Рафа Надал, испанците успяха да смълчат препълните трибуни на “Естадио Ислас Малвинас”, побеждавайки домакините с 3:1.

Днес световният номер 2 е на линия и ще предвожда своите сънародници в опита им за пети път да се окичат с ценното отличие.

До момемнта в историята на надпреварата отборите на Испания и Аржентина са се изправяли три пъти един срещу друг, като и трите пъти победата е била на страната на европейците.

В първия сблъсък от програмата Рафа Надал ще се изправи срещу Хуан Монако, като очакванията са за чиста трисетова победа, която още повече да фаворизира домакините и да им даде нужното спокойствие преди двубоят на Ферер с Дел Потро.

Ето и цялата програма:

(приблизителният начален час е в българско време)

 

мач/участници начален час
петък Рафаел Надал - Хуан Монако 15.00 часа
Давид Ферер - Хуан Мартин Дел Потро следва
събота
Фелисиано Лопес/Фернардо Вердаско   17.00 часа
Давид Налбандиян/Едуардо Шванк
неделя Рафаел Надал - Хуан Малтин Дел Потро 14.00 часа
Давид Ферер - Хуан Монако следва