style="font-size: small;">Жестока травма опропасти прекрасния сезон на най-добрия български гимнастик след Йордан Йовчев - Александър Батинков.

Инцидентът станал на тренировка онзи ден в зала "Раковски", информира вестник "Стандарт". Националът и състезател на пловдивския клуб Тракийски юнак отработвал съчетание на коронния си уред висилка пред погледа на Красимир Дунев.

"При италиански хват, когато ръцете са извити на 180 градуса, засече една от каишките, която го държеше за висилката", каза националният селекционер.

"Китката беше блокирана от каишката, а тялото продължи да се върти и ръката се усука около пръта като въже на макара. Беше ужасно да се види и страшно болезнено за Сашо. Счупени са и двете кости над китката", обясни още Дунев.

Контузията на Батинков е жесток удар за българския отбор преди европейското първенство във френския град Монпелие от 21-ви до 27-ми май.

След като Еди Пенев реши преди месец да се състезава за САЩ, именно Сашо стана лидер на тима с най-силните съчетания.

Той достигна цели два финала на световната купа в Доха и можеше да се намеси на европейското в борбата за медалите на земя, висилка и успоредка.

Сега отборът ни остава с петима гимнастици. Йордан Йовчев няма да участва, за да запази силите си за игрите в Лондон.