Състезателката ни Радослава Мавродиева хвърли бомбата с признанието, че е направила нарочно трите фаула в квалификацията в тласкането на гюле на олимпийските игри в Лондон, съобщава вестник "7 дни спорт".

След като бе обвинена от Българска федерация по лека атлетика за слабото си представяне, тя нападна федерацията с обвинения, че не е получавала пари за олимпийска подготовка.

Сега Мавродиева прати официално писмо до Управителния съвет на централата, в което обяснява причините за провала си в Лондон, както и на световното първенство в зала в Истанбул през пролетта.

"Отидох с нагласата за финал. Още с пристигането си в Лондон почувствах, че не съм същата, както бях в България. Казах си: по-добре фаулове, отколкото слаб резултат". Признавам, че сгреших. Моля да бъда извинена, Обещавам повече да не правя фаулове", гласи част от писмото.

За провала си в Турция тя написа следното обяснение: "Вие знаете, че подготовката ми мина на много ниско ниво през зимата. Ние влязохме в залата чак в края на декември. Това забавяне наруши подготовката ми. Честото сменяне на секторите (от цимент на талашит и от талашит на цимент) и сектор, който отговаря на всички изисквания, както е в залата в Истанбул, ме обърка допълнително. Не бях готова за това състезание."