Полузащитникът на Реал Мадрид Кака обяви, че иска да напусне клуба.

Това стана непосредствено след контролата между столичани и втородивизионния Депортиво Ла Коруня, в който бразилецът вкара два гола за успеха с 4:0.

"Искам да напусне. Мисля, че сега е правилния момент за клуба и за мен да се разделим приятелски", заяви Кака след мача.

"Говорих с Карло Анчелоти и клуба, всички те знаят. Нещата са трудни за мен в клуба и клубът знае какво искам.

"Мое задължение е да работя и да продължа да тренирам. Но баща ми вече работи, за да види дали нещо ще се появи. Можем само да се надяваме на решение преди понеделник. Намерението ми е да продължа да играя в Европа".

Изказванията на Кака са сравнително изненадващи, тъй като досега той винаги изразяваше намеренията си да остане в Реал и да се бори за мястото си. След идването на Карло Анчелоти начело на клуба пък мнозина предположиха, че точно италианецът ще върне добрата форма на Кака. Двамата бяха заедно в Милан, от където дойде Кака през 2009  година за 65 милиона евро.

По всяка вероятност Реал Мадрид няма да пречи на Кака да напусне. Столичани искат да се освободят от бразилеца още от преди 2 сезона, заради високата му заплата. Почти със сигурност обаче той ще трябва да се съгласи на по-ниска заплата, ако иска да си осигури трансфер в друг отбор.