Наставникът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп е на мнение, че неговият отбор е изиграл почти перфектен мач срещу Байерн Мюнхен. Вицешампионите сюрпризираха домакините, побеждавайки ги с 3:0 на стадион "Алианц Арена".

Още по темата

"Успяхме да пресираме Байерн доста рано и последователно. След като печелиш с 3:0 в Мюнхен, можеш да кажеш, че си изиграл перфектния мач. Нашата концентрация беше на изключително високо ниво. Показахме много смелост", каза Юрген Клоп.

"Байерн е много опасен пред вратата на съперника, затова за нас беше важно да ги държим на дистанция. В голяма част от срещата успяхме да го направим. Останах много доволен от първото полувреме, след това трябваше да запазим силите си. Срещу Байерн винаги си в опасност."

"След като поведохме с 3:0 играхме доста умно и не им оставихме много възможности. Имаше няколко горещи моменти, в които удържахме. Можехме да разпределим головете малко по-добре във времето."

"Но в края се получи една изключителна седмица, в която победихме Реал и Байерн. При това го направихме по един фантастичен начин. Навярно при съперника му липсваше някакъв процент от концентрацията, защото вече станаха шампиони. Ние свършихме здрава работа, изключително здрава работа. Трудихме се брутално."

"Трите точки са добре дошли за нас, но освен това се радваме заради това, че победа срещу Байерн ти носи и бонус-точки. Няма да имаме тренировка преди мача с Волфсбург. От доста време не тренираме."

"Провеждаме само възстановяващи занимания и леки заключителни тренировки заради английските седмици. Днес можехме да реагираме за първи път от доста време и да пуснем свежи лица на терена."

"След мача с Реал оставихме момчетата на спокойствие три дни и едва днес започнахме да се занимаваме заедно с Байерн. За нас двубоят срещу най-добрия отбор в света е мачът на годината. Левандовски и Пишчек имаха нужда от почивка. Матс Хумелс реши сам, че иска да играе", каза още Клоп.