Острието на Борусия Дортмунд Марко Ройс не скри радостта си от победата с 3:0 над Байерн насред Мюнхен. Именно Ройс вкара втория гол за своите, като преди това асистира за гола на Хенрих Мхитарян.

Още по темата

"Тук в Мюнхен можеш да победиш само с играта, която показахме днес. Всеки пазеше човека си и в офанзивен план бяхме хладнокръвни при реализирането на положенията си", каза Марко Ройс.

"Това, че Байерн щеше да има голямо притежание на топката ни беше ясно още преди мача. Затова за нас беше много важно да ги атакуваме рано. Така пътят към вратата на съперника се скъсява значително. С Обамеянг и Мхитарян ние имаме двама много бързи играчи, които ни помогнаха в тези ситуации."

"Двете победи над Реал и Байерн тази седмица ни дават голяма увереност за полуфиналния мач за купата на Германия срещу Волфсбург", добави Марко Ройс.

Капитанът Себастиан Кел допълни: "Това беше страхотен мач, никога досега не бях печелил с 3:0 в Мюнхен. Много искахме да победим и бяхме наясно, че сега Байерн се намира във фаза, в която можем да ги бием. Всичко функционираше добре при нас. Много сме щастливи, защото това са важни точки за класирането ни. Победата ни има голяма стойност, защото Байерн излезе с най-доброто".