Николай Михайлов сериозно обмислял да бойкотира следващия мач на националния отбор заради голямото напрежение, което понася.

Според вестник "Меридиан мач" синът на Борислав Михайлов е ядосан от лавината от критики към него от фенове и специалисти.

Както е известно, в мача срещу Италия стражът допусна две груби грешки, довели до попаденията на адзурите.

Още в четвъртата минута той не успя да пресече посредствено центриране отляво, въпреки че трябваше да бъде господар в малкото наказателно поле. Към края на мача пък Михайлов беше излязъл в ничия зона и получи попадение от двайсетина метра.

Пред свои приятели в Мерсин, където играе, юношата на Левски е споделил, че се замисля дали да не отклони следващата покана на Ивайло Петев.

Ники Финта бил категоричен, че решението да играе срещу Скуадрата е било на треньорския щаб и не е имало никакъв натиск от татко му. Коментарите, че е в националния единствено заради баща си, също му идвали в повече.

Той е наясно, че през този сезон няма достатъчно игрова практика, след като пази за клуба си само в двубоите за Купата заради проблем с квотата за чужденци в южната ни съседка.

Михайлов получи и две травми в главата в месеца преди важния мач със "скуадра адзура", но въпреки това Ивайло Петев заложи на него.

На този фон, решението футболист №1 на България за 2014 г. Владислав Стоянов да остане на скамейката, предизвика вече напрежение и в тима.

Михайлов ще има възможност да се реабилитира в контролата с Турция, която баща му урежда за 8 юни - 4 дни преди евроквалификацията с Малта.

Припомняме, че в анкетата на Gol.bg едва 6% от нашите читатели искат Николай Михайлов да остане титулярен вратар на националния отбор.