Коравият отбор на Азербайджан измъкна нулева равенство при домакинството си на Хърватия в мач от нашата квалификационна група "Н".

По този начин "азерите" отново ни помогнаха, след като в миналия кръг сложиха прът в колелото на Норвегия – 0:0 насред Осло. Така "шахматистите" вече имат 14 точки (трябваше да са 15, но 1 е отнета заради расизъм), Азербайджан събра 5 т. Италия пък е с 12, Норвегия има 10, България е с 8 т, а Малта е на дъното с 1 т. От 21:45 часа "лъвовете" посрещат скандинавците в мача на годината на стадион "Васил Левски", който може да се проследи на живо по Gol.bg.

Още във 2-ата минута нападателят на Ювентус Марио Манджукич можеше да изведе гостите напред, но ударът му от воле мина на сантиметри от целта.

После Иван Перишич също прати топката в аут, а след почти половин час игра Манджукич засече с глава влято покрай страничната греда. В следващите минути Хърватия продължи с тоталната си доминация на терена и в 37-ата Симе Върсалко проби и шутира, но и той не уцели очертанията на вратата.

3 минути след подновяването на играта възпитаниците на Нико Ковач изпуснаха най-добрата възможност да поведат. След прекрасна атака, топката стигна до Перишич, но той нацели гредата. Пет минути преди края Манджукич най-накрая отправи опасен точен удар, но този път вратарят Агаев беше на мястото си.

През всички 90 минути пък домакините не успяха да застрашат сериозно противниковата врата и срещата завърши без голове.