Селекционерът на България Ивайло Петев е убеден, че националите ни имат сили да победят Италия в утрешния двубой между двата състава.

"Лъвовете" практически отпаднаха от борбата за класиране на Евро 2016, след като допуснаха горчиво поражение с 0:1 от Норвегия, но специалистът остава оптимист.

"Защо да не бием Италия? Всичко е възможно, но имаме да коригираме доста неща в нашата игра. Това е основното нещо", започна Ивайло.

"Гостуването на Италия е по-лесно от психологическа гледна точка. Футболистите да се отърсят от този психически стрес, който имаха, и да играят на по-добро ниво. Аз лично имам обяснение за загубата, но аз съм го казал на тях."

"Промени в състава може и да има, но чак много, едва ли, прекалено е голям рискът. Главите повече трябва да ги слушат нашите футболисти. Проблемът е психологически. Всичко тръгва от там. Надявам се да си повярват."

"Ще видим утре по какъв начин ще излязат срещу нас, но като цяло от нас зависи ние как ще противодействаме. Промени може и да има, но чак много не бих казал."

"Рискът е прекалено голям. Надявам се играчите да си повярват. Нямаме какво да губим вече. Трябва да играем малко по-смело. Ако продължим по същия начин, нищо добро не ни чака. Бяхме прекалено плахи срещу Норвегия."

"Залогът на мача беше много голям и сковаваше донякъде действията на нашите играчи, но това трябва да ни е пример, защото ще имаме и други такива мачове занапред. Имам своето обяснение за загубата и съм го казал и на футболистите", добави Петев.