България победи Армения с 2:0 в квалификационен мач за европейско първенство по футбол за младежи до 21 години, игран в Стара Загора.

Така България излезе начело във временното класиране на пета група с актив 9 точки от 4 мача и голова разлика 8:3. На второ място е отборът на Уелс с 6 точки от два мача, като по-късно тази вечер Уелс гостува на Дания.

Мачът започна с домакински натиск и още в първата минута младите български футболисти стигнаха до изпълнение на ъглов удар, но топката бе изчистена. Последваха центрирания и далечни удари към вратата на Анатолий Айвазов, но без особена опасност за арменския вратар. Първата опасност дойде в 27-та минута, когато Георги Минчев излезе сам срещу вратаря на гостите, но топката му бе отнета в последния момент.

И през второто полувреме българите доминираха, като на два пъти отново Георги Минчев бе близко до отбелязване на гол - в 51-та и в 58-та минута. Арменските национали имаха своето първо положение едва в 54-та минута, когато Гор Малакян излезе на добра позиция, но стреля над напречната греда на Георги Китанов.

В 68-минута младите български футболисти поведоха в резултата: влезлият като резерва преди три минути Кирил Десподов центрира, топката бе изчистена, но Кристиан Малинов я засече добре и изпрати в мрежата - 1:0 за България.

В 81-та минута след една центрирана топка в наказателното поле на гостите и груба грешка на вратаря Анатолий Айвазов, Георги Минчев увенча добрата си игра с гол - 2:0 за България, при който резултат прозвуча и последният съдийски сигнал на Христос Николаидис от Кипър.

 

Следващият квалификационен мач на българския младежки отбор е гостуване на Дания на 13 октомври.