Холандия не успя да се класира за световното първенство в Русия, но получи малка утеха, след като тимът бе поставен в Лига А за предстоящия турнир Лига на нациите.

Победата над Швеция с 2:0 снощи не бе достатъчна за "лалетата" за място на Мондиал 2018, но помогна на тима да измести Уелс от първата дивизия за предстоящия турнир за Лигата на нациите..

Останалите отбори в Лига А са Германия, Португалия, Белгия, Испания, Франция, Англия, Швейцария, Италия, Полша, Исландия и Хърватия. 

В Лигата на нациите ще участват 55-те страни-членки на УЕФА, като ще бъдат разделени на четири дивизии, според ранглистата на УЕФА.

Жребият за групите ще се тегли на 24 януари 2018 година в Лозана, а мачовете ще се играят през септември, октомври и ноември същата година.

Първите четири отбора в Лига А сформират "Финална четворка", жребият за която ще се тегли през декември 2018 година, като домакинът ще бъде избиран измежду някоя от страните-финалистки. Мачовете от "Финалната четворка" ще се играят през юни 2019 година.

Идеята на УЕФА е да създаде силен турнир за национални отбори и да замести контролните срещи. 

В Лига B са отборите на Австрия, Уелс, Русия, Словакия, Швеция, Украйна, Ирландия, Босна и Херцеговина, Северна Ирландия, Дания, Чехия и Турция.

Българският национален отбор попада в Лига C и ще играе с някого измежду Унгария, Румъния, Шотландия, Словения, Гърция, Сърбия, Албания, Норвегия, Черна гора, Израел, Финландия, Кипър, Естония и Литва. В тази лига една от групите ще бъде с три отбора и три групи с по четири отбора.

В Лига D са отборите на Азербайджан, Македония, Беларус, Грузия, Армения, Латвия, Фарьорски острови, Люксембург, Казахстан, Молдова, Лихтенщайн, Малта, Андора, Косова, Сан Марино и Гибралтар.

Първите четири отбора във всяка лига, които не са се класирали за Евро 2020 през традиционните квалификации, ще имат възможност да намерят място на финалите, като по една квота има за всяка лига.

Това означава, че един отбор от аутсайдерската Лига D ще може да се класира на Евро 2020, което ще се проведе в различни градове в цяла Европа.