Шампионката от Уимбълдън Серена Уилямс разказа за победата си над лидерката във световната ранглиста Виктория Азаренка на полуфинала на олимпийския турнир по тенис.

“Когато играеш срещу номер 1 в световната ранглиста трябва да показваш високо ниво на игра. Именно това направих и аз. Загрявах най-малко пет пъти в очакване на края на мача между Федерер и Дел Потро. Но това не разруши концентрацията ми, чакала съм този момент през целия си живот, така че съм се заредила с достатъчно търпение”

“В действителност сега с нетърпение очаквам сблъсъка си с Мария. Отдавна не сме играли една срещу друга, а двубоите помежду ни винаги са били стойностни. Тя доста много качи нивото на играта си през тази година, така че ще бъде интересно. Мария никога не гледа назад и след поражения винаги продължава напред и се стреми да побеждава.”

“За мен е важно да осъзная, че срещу мен на корта ще излезе велика тенисистка, победителка на “Ролан Гарос - 2012”. В момента тя е по-напред от мен и в световната ранглиста, за това аз няма какво да губя, а само ще изляза и ще покажа най-доброто, на което съм способна. Не зная как ще се получи, но при всички случаи ще бъде незабравимо.” – надъхана е американката.

Световната номер две пък Мария Шарапова коментира победата си в изцяло руския полуфинален сблъсък между нея и Мария Кириленко, а също така и сподели очакванията си за предстоящия двубой срещу Серена Уилямс в борбата за разпределянето на златния и сребърния олимпийски медал.

“Много се радвам, че достигнах до финала. За първи път съм на Олимпиада и изпитвам доста необичайни чувства. Всеки ден играя не само за себе си, но и за своята страна, за това всяка победа тук е особена.”

“Да се играе с Кириленко беше сложно, защото наскоро тя показа много добри резултати на трева и в този мач това се потвърди. Но аз още след първите две срещи тук разбрах, че непрекъснато трябва да повишавам нивото си, тъй като лесни съпернички няма.”

“По мои спомени до сега не съм играла със Серена на Централния корт на Уимбълдън и това за мен ще е ново усещане. Преди началото на сблъсъка ще правя това ,което правя обикновено. Подготовката за такива мачове винаги е еднаква, макар че емоциите винаги са различни.”

“Серена трябва да играе и в двойките, но тя притежава много опит и сили и е свикнала на подобен ритъм на натоварване. На мен би ми било тежко да изиграя шест мача за осем дни, за това реших да съсредоточа силите си само в надпреварата на сингъл.”

“Радвам се, че при всички случаи ще донеса медал за Русия, но много искам той да е златен” – не скрива надеждите и желанията си чаровната рускиня.