Баскетболистите на Испания запазиха шансове да продължат в елиминациите на Олимпиадата, след като спечелиха труден успех над Нигерия с 96:87 в двубой от група Б. 

Иберийците загубиха първите си два мача и бяха поставени в трудна ситуация, но съумяха да се измъкнат и да стигнат до успеха в последната част. 

Интересно е, че мачът се игра пред полупразни трибуни, тъй като бе открита подозрителна раница, която наложи да бъде взривена с контролиран взрив и това забави влизането на феновете. 

Испанците поведоха с 16 точки в началото, но африканският тим не се стресна и след силна игра излезе напред малко преди края на третия период. В последния обаче класата на Испания все пак си каза думата. Хуан Карлос Наваро вкара важна тройка, като завърши с 11 точки. Пау Гасол реализира 16, а Рики Рубио добави 15. 

В друг мач от групата Литва вече е с баланс 3-0, след като надви Аржентина (2-1) с 81:73. Серия от 12:3 вдъхновена от Миндаугас Кузминскас, който завърши с 23 точки, даде аванс на литовците от 57:47 късно в третата част, но в последната аржентинците отговориха с 12 поредни точки и поведоха с 61:59 в средата на последния период. 

В оставащото време обаче литовците се оказаха по-концентрирани. Мачулис вкара тройка за 67:64, а след това Сейбутис и Калниетис добавиха по още две точки, за да скочи разликата до 7. Аржентинците се приближиха до 74:71, но Сейбутис ги отказа с кош и фаул 57 секунди до сирената. Литовците смазаха съперника при борбите, където имаха предимство с 51-29.