Макар и умишлено неглижиран от някои португалски медии, скандалът в Лион със захвърления от Роналдо микрофон на "Корейо де Маня" придоби за нула време толкова сериозни измерения, че в него беше принуден да се включи и шефът на Асоциацията на португалските журналисти Енрике Пиреш Тейшейра.

"Това е престъпление срещу свободата на словото - изригна Пиреш Тейшейра срещу CR7. - Журналистът на "Корейо де Маня" просто си изпълняваше задълженията. Трябва да се разбере дали Роналдо е действал целенасочено с цел да му забрани да информира обществеността, или омразата между тях е от преди това. При всички положения обаче се касае за престъпление и прокуратурата трябва да започне разследване!"

На практика обаче прокуратурата отдавна е страна във войната между Кристиано и "Корейо де Маня". А тя съвсем не се свежда до историята с непълнолетното американско момиче, която CR7 и до днес окачествява единствено като слухове. Ето ги и най-основните моменти от войната...

CR7 осъжда вестника през 2014 г.
През 2014 г. Кристиано Роналдо печели дело срещу "Корейо де Маня" за престъпление срещу неприкосновеността на личния му живот в утежнена форма. Присъдата е резултат от статия със заглавие "Любовните тайни на клана Роналдо" от 2011 г., в която се разкриват подробности за жената, която е дала корема си под наем за износването на сина на звездата Кристиано-младши.

Разкриват за скандал в селесао
"Корейо де Маня" е изданието, което разкрива за високо напрежение в португалския лагер през 2011 г. Твърди се, че Кристиано е налетял на опитните Тиаго Мендеш и Рикардо Карвальо. Първият се превръща във враг на CR7, след като подкрепя Симао Саброса за капитанската лента, а вторият - защото си позволил да напусне лагера на Португалия без разрешение. Твърди се, че Кристиано е искал публично извинение и от двамата, но не се получава.

Дебнат го през ваканцията
През лятото на 2013 г. Роналдо заплашва през социалните мрежи "Корейо де Маня" с ново дело, след като папараци на изданието го дебнат по време на ваканцията му в националния парк "Жереш" в Северна Португалия. Тогава са публикувани една камара снимки на звездата и семейството му, които според него би трябвало да са единствено "лични".

Разбиват връзката му с Ирина Шейк
На 17 май миналата година "Корейо де Маня" публикува новината, че Кристиано поддържал любовни връзки с гаджета на бившите играчи на Барселона Карлес Пуйол и Марк Бартра. Смята се, че именно тази дописка разбива отношенията му с рускинята. А по една случайност авторът й е човекът с микрофона от Лион!