Суонзи - Челси, двубой от 23-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Либърти", Суонзи. 21:45 часа българско време.

Предстои ни да наблюдаваме един доста интригуващ мач, в който "Сините" от английската столица трябва да спечелят, ако искат да запазят и минималните си шансове за титлата.

Новакът в елита обаче е доста корав отбор и със сигурност на момчетата на Андре Вилаш-Боаш няма да им бъде изобщо лесно да стигнат до успеха в мача.

СУОНЗИ

Групата за мача: Ворм, Уилямс, Тейлър, Колкър, Тейт, Бритън, Орланди, Греъм, Синклеър, Дайър, Доби, Раутлидж, Монк, Лита, Мур, Бесон, Ранхел, Алън, Тремъл, Агустиен, Гайър, Ричардс, Сигурдсон

Контузени: Бод

Наказани: Няма

Под въпрос: Няма

Вероятен състав: Ворм, Уилямс, Колкър, Тейлър, Ранхел, Алън, Бритън, Сигурдсон, Дайър, Греъм, Синклеър

ЧЕЛСИ

Групата за мача: Чех, Босингва, Иванович, Луис, Кейхил, Хътчисън, Бертран, Коул, Ромеу, Есиен, Мата, Малуда, Мейрелеш, Торес, Стъридж, Лукаку, Търнбул

Контузени: Рамиреш, Микел, Лампард, Тери

Наказани: Няма

Под въпрос: Няма

Вероятен състав: Чех, Иванович, Кейхил, Луис, Коул, Ромеу, Есиен, Мейрелеш, Стъридж, Мата, Торес

Прогноза на Gol.bg:

Гостите от английската столица са абсолютен фаворит за победата в днешния мач, но няма да им бъде изобщо лесно да я постигнат.

Предстои ни да наблюдаваме един доста интересен и оспорван двубой между два стабилни отбора. Домакините определено са много корав противник, въпреки че са новак в елита, и могат да затруднят столичани до краен предел.

Мениджърът на Суонзи Брендън Роджърс почти няма кадрови проблеми и единственият отсъстващ от състава му е Фери Бод, който има контузия в коляното.

В състава на лондончани обаче нещата не стоят толкова добре и Андре Вилаш-Боаш няма да може да разчита на Рамиреш, Джон Оби Микел, Джон Тери и Франк Лампард.

Всичките те ще пропуснат мача поради контузии. Освен това Саломон Калу и Дидие Дрогба са с националния отбор на Кот Д'Ивоар, с който участват в турнира за Купата на Африка.

Интересно е да се отбележи, че Челси има само една загуба в последните си 10 мача от Висшата лига, но в същото време тимът е спечелил едва две от последните си седем шампионатни срещи.

Фернандо Торес продължава да бъде в слаба форма и няма гол от 16 поредни двубоя, но въпреки това днес отново ще бъде титуляр, тъй като на практика няма конкуренция в атака, заради отсъствието на Дрогба и Калу.

Отборът на Суонзи се слави като много добър домакин и има само една домакинска загуба, като тимът е събрал най-много точки у дома в сравнение с другите отбори извън топ шест.

"Лебедите" имат 3 победи и 2 загуби в последните си пет мача от всички турнири, докато Челси е записал 4 победи и 1 загуба.

Нашата прогноза за днешния мач е успех с един чист гол за гостите от английската столица.

Резултат: Суонзи - Челси 0:1