Леверкузен - Атлетико Мадрид, първи 1/8-финален сблъсък от Шампионската лига, стадион "Бай Арена", Леверкузен. 21:45 часа българско време.

Вероятни състави:

Леверкузен (4-2-3-1): Лено, Вендерл, Пападопулос, Спахич, Донати, Ролфес, Кастро, Сон, Калханоглу, Белараби, Дърмич

Атлетико (4-4-2): Моя, Хуанфран, Миранда, Годин, Сикейра, Нигес, Суарес, Габи, Арда, Гризман, Манджукич

Контузени:

Леверкузен: Крузе, Жедвай, Бендер, Наказани - Йомер
Атлетико: Коке

Прогноза на Gol.bg:
Предстои ни да наблюдаваме един изключително интересен мач в който финалистът от миналогодишното издание на турнира ще трябва да се озори доста, за да постигне успеха.

Леверкузен ще бъде без контузените Крузе, Жедвай и Бендер, както и без наказания Йомер, докато гостите са твърдо без Коке, но имат и една много голяма въпросителна. Арда може да пропусне мача и е до последно под въпрос, а ако това стане Диего Симеоне ще трябва да променя цялата схема на игра, както призна на пресконференцията преди срещата.

Двата тима играха един срещу друг в групите на Лига Европа преди четири години, като и двата мача между тях завършиха при равенство 1:1.

Байер не е достигал по-далече от 1/8-финалите, от финала си в турнира през 2002 година. Отборът оттогава е бил елиминиран три пъти в 1/8-финалната фаза.

Атлетико пък загуби финала с Реал Мадрид след продължения с 1:4 през миналата година, като отборът бе на косъм от спечелването на трофея от турнира, но допусна гол в самия край на редовното време.

Домакините са загубили последените си 7 мача от директните елиминации на най-комерсиалния турнир, но в този мач е трудно да се каже, че има изявен фаворит.

Леверкузен няма успех от 3 поредни мача, докато гостите са в прилична форма и са спечелили 3 срещи за последните си 5 мача от всички турнири. Нашата прогноза е реми с по два гола.

Резултат: Леверкузен - Атлетико Мадрид 2:2