Милсами – Лудогорец, мач-реванш от втория квалификационен кръг на Шампионска лига, 1:0 за молдовците в първия мач, начало: 18:00 часа наше време

Вероятни състави:

Милсами: Мицу Расулов, Шедрак, Раили, Ерхан, Кожохаров, Белак, Андроник, Патриш, Антонюх, Буд

Лудогорец: В. Стоянов, Сисиньо, А. Александров, Моци, Й. Минев, Препелица, Дяков, Лукоки, Марселиньо, Мисиджан, Кишада

Прогноза на Gol.bg:

Милсами и Лудогорец се изправят един срещу друг в реванш от втория квалификационен кръг на Шампионска лига. Изненадващо молдовците спечелиха първата среща с 1:0 в Разград и поставиха българите в изключително трудна ситуация. За първи път в кратката си история, "орлите" мога да допусна сериозен гаф при евроучастията си.

При дебюта си на международна сцена Лудогорец отпадна незаслужено от фаворита тогава Динамо Загреб, но през следващия сезон стигна до 1/8-финалите в Лига Европа, където беше елиминиран от Валенсия, а през изминалия се класира в групите на Шампионска лига. Именно това е голямата цел и през настоящата кампания, но за постигането й Лудогорец трябва да вкара минимум два гола в Молдова и да спечели – нещо, което отборът не е правил от началото на сезона.

Треньорът на българския тим Бруно Рибейро ще трябва да се справя и с кадрови проблеми. Един от лидерите в състава – Йордан Минев е под въпрос за срещата. Той получи контузия при загубата с 0:2 от Литекс и шансовете да е готов са 50%. Неговото място може да бъде заето от новото попълнение Сисиньо. Добрата новина за разградчани е завръщането на Марселиньо, който пропусна първата среща заради наказание. Той ще започне 100% титуляр, а зад гърба му ще действат Светослав Дяков и Андрей Препелица.

Лошото е, че статистиката е на страната на Милсами и според нея, шансовете на хегемона у нас хич не са големи. Преди фиаското в Разград, е имало точно 50 случая, когато наш отбор губил първия мач вкъщи и на реванша нито веднъж не е успявал да покаже характер и да продължи напред.

Според нас обликът на Лудогорец от началото на сезона ще остане непроменен. А той е меко казано безобразен. За това нашата прогноза е, че първият сериозен гаф на "орлите" в Европа ще стане факт и те ще отпаднат безславно. И още по-жалкото е, че съперникът в следващия кръг няма да е сериозен отбор (б.р. - през последните две години това беше Партизан) - албанският Шкендербеу на Венцислав Христов.

Прогноза: Милсами – Лудогорец 1:1