Арсенал – Динамо Загреб, мач от 5-ия кръг на група F от Шампионска лига, стадион: "Емиретс", начало: 21:45 часа

Групата на Арсенал за мача:

Вратари: Чех, Оспина

Защитници: Монреал, Гибс, Дебюши, Чембърс, Косчелни, Габриел, Мертезакер

Халфове: Рамзи, Фламини, Касорла, Йозил, Аделаида

Нападатели: Иуоби, Санчес, Кембъл, Жиру

Прогноза на Gol.bg:

В този мач Арсенал не може да си позволи нищо друго, освен победа, ако иска да запази шансове за класиране в плейофите на Шампионска лига. В Загреб "топчиите" шокиращо загубиха с 1:2, после паднаха с 2:3 от Олимпиакос, което усложни положението им в група F на турнира. Последва победа над Байерн с 2:0 и разгромно поражение в Мюнхен с 1:5. Така в класирането лондончани имат само 3 точки, колкото и днешният им съперник. Баварците и Олимпиакос пък са с по 9 т.

За това този мач е последният шанс на "топчиите" за продължаване на 1/8-финалите. Арсен Венгер обаче ще трябва да се пребори с доста кадрови проблеми. Аут са седем от футболистите му – Джак Уилшър, Дани Уелбек, Томаш Росицки, Микел Артета, Чембърлейн, Тио Уолкът и Франсис Коклен. Така се очаква Фламини да партнира на Санти Касорла в центъра на терена, а Оливие Жиру е без алтернатива в предни позиции.

За хърватите пък няма да могат да играят Йосип Пиварич и Ариен Адеми. Последният беше наказан да не играе футбол цели четири години, защото даде положителна допинг проба именно след победата с 2:1 над Арсенал. Заради това Венгер призова УЕФА да промени правилника си за употреба на забранени вещества – отбор с уличен състезател да бъде дисквалифициран.

В историята Динамо има едно гостуване на Арсенал. Това става през 2006 година, когато двата отбора играха плейофи за влизане в групите на Шампионска лига. След 3:0 в Хърватия, "топчиите" се наложиха спокойно с 2:1 у дома с голове на Фреди Люнберг и Фламини, който ще играе и довечера. Точен за гостите бе Едуардо, който след това беше привлечен от лондончани.

Любопитното е, че тогава отборът от Загреб отново беше забъркан в грандиозен скандал, след като местните медии заподозряха клуба в манипулиране на първата среща с Арсенал. "Арсенал е с класи над Динамо Загреб, но е интересно как Динамо допусна три гола за 15 минути в този мач", чудеха се хърватските медии.

Нашата прогноза е, че Арсенал ще успее да стигне до успеха.

Прогноза: Арсенал – Динамо 3:0