Барселона – Рома, мач от група Е на Шампионската лига, стадион „Камп Ноу“, 21,45 часа, съдия Джунейт Чакър (Тур)

Групата на Барса

Вратари: Тер Стеген, Браво
Защитници: Пике, Дани Алвес, Бартра, Алба, Адриано, Вермаелен, Матьо
Халфове: Ракитич, Бускетс, Сержи Роберто, Иниеста, Сампер
Нападатели: Суарес, Меси, Неймар, Мунир

Контузени: Масчерано, Рафиня, Дъглас

Вратари: Шченсни, Де Санктис
Защитници: Флоренци, Манолас, Рюдигер, Дин, Майкон, Торосидис, Кастан
Халфове: Кейта, Наинголан, Пянич, Де Роси, Учан
Нападатели: Итурбе, Фалке, Джеко

Контузени: Салах, Жервиньо, Тоти

Прогноза

Вдъхновени от разгрома срещу Реал Мадрид с 4:0, футболистите на Барселона ще посрещнат в добро настроение Рома в предпоследния си мач от групите на Шампионската лига. 

Точка ще бъде достатъчна на каталунците, за да се класират напред, но техните фенове ще очакват поредното вдъхновяващо представяне от любимците си, така че за Вълците предстоят трудни минути на „Камп Ноу“. Победата пък ще гарантира първото място в групата, докато гостите имат 5 точки и ще бранят второто си място. 

Лео Меси се завърна в игра при успеха на „Сантяго Бернабеу“, така че сега може да бъде титуляр, макар че съществува вероятност отново да стартира на пейката предвид формата на Луис Суарес и Неймар, които в отсъствието на аржентинеца, се справиха прекрасно и са вкарали 20 от последните 21 гола за Барса.  

Хавиер Масчерано отпадна от двубоя в последния момент заради лека травма, но това едва ли ще бъде сериозен проблем, тъй като Луис Енрике има достатъчно опции да го замени. 

В първия мач от групата двата тима направиха равенство в Рим и сега треньорът на гостите Руди Гарсия обяви, че подобен резултат би бил добър за отбора му. Определено обаче той няма да бъде постигнат лесно предвид формата на домакините. 

При загуба в Рома ще трябва да се надяват Барса да не губи в последния си мач Байер Леверкузен, който е съперникът на италианците за второто място в групата, но тогава каталунците вече ще са се класирали, така че е по-добре за италианците сега да опитат да постигнат позитивен резултат. 

Ще бъде интересно как ще се представи Миралем Пянич, за когото се говори, че е цел на Барса през лятото. Очакванията са гостите предимно да се бранят, но все пак те имат опции и за опасни атаки. Евентуалната липса на Даниеле де Роси, който е под въпрос и в последния момент ще мине фитнес-тест, би била тежък проблем за тях. 

При всички положения Барса е големият фаворит в сблъсъка, но пък Рома загуби само веднъж в последните си 9 срещи във всички турнири. Гостите ще се опитат да се противопоставят, но вероятността да успеят не изглежда много голяма. 

Резултат: Барселона – Рома    2:0