Здравейте, читатели на Gol.bg. Представяме ви отново нашата рубрика – "Жени говорят за футбол", която този път е посветена специално на Шампионската лига. В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIR – Десислава ДжерманскаВаня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на ниво Шампионска лига и ще дават своите прогнози за всеки един мач от преките елиминации на турнира. Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки.

След финала в началото на юни ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда. Както е известно, трите дами премериха сили и по време на мачовете от Евро 2016, когато Ваня Симонска грабна първото място.

Ето и техните прогнози за днешните 1/8-финални реванши:

Ваня:

Ювентус - Порто

Изключително интересен мач с два отбора, намиращи се в топ форма. Италианците свършиха добра работа още при гостуването си, взимайки комфортна победа с 2:0. Сега пред собствена публика едва ли ще сбъркат и въпреки че на вратата на Порто ще бъде Икер Касияс, Юве ще вкара голове.

Прогноза: 2:1

Лестър - Севиля

Шампионът на Англия ще се опита да острани Севиля, въпреки загубата с 1:2 в първия мач помежду им. Англичаните все пак имат един гол на чуж терен и сега у дома ще търсят успеха. След уволнението на Раниери, клубът заигра по-добре, което донякъде дава предимство в сблъсъка. От друга страна испанските отбори са едни от най-опасните.

Прогноза: 2:1

 

Деси:

Ювентус - Порто

Ювентус постигна два гола на чужд терен в първата среща и не допусна такъв в своята врата, така че до голяма степен си осигури класирането за следващата фаза. Неочаквам никакво подценяване от страна на бианконерите, особено на техен терен. Имат впечатляваща статистика от 31 поредни домакински победи в Серия “А” и само една загуба в Шампионската лига у дома. И миналият път емоциите повече бяха около това, че на двете врати пазят двама от най-великите съвременни вратари – Джанлуиджи Буфон и Икер Касияс. Атаката на Юве обаче е доста по-класна от тази на Порто. 
Прогноза: 2:0

Лестър - Севиля

Това е по-интригуващата среща тази вечер за мен. Лестър са донякъде непредвидими след треньорската смяна. Навярно има нов импулс в редиците на “лисиците” и те го показаха с двете си победи – над Ливъплу и Хъл Сити. Освен това днес те са домакини, което им дава леко предимство пред съперника. Голът, който постигнаха на чужд терен в първата среща, запази абсолютно “живи” мечтите им за продължаване напред. Напълно е възможно да видим изненада тук. Въпреки че аз бих заложила на Севиля, които са много силно мотивирани този сезон да се докажат и в Шампионската лига. Пак ще се потворя, че са много добре представящ се в евротурнирите отбор. Показват и класа, и постоянство и в испанското първенство.    
Прогноза: 1:0

Вели:

Лестър – Севиля

Лестър ще направи всичко възможно да навакса пасива от първия осминафинал, който загуби с 1:2. Въпреки слабите резултати във Висшата лига през този сезон, "лисиците" играят добре в ШЛ. След смяната на Клаудио Раниери се усеща импулс в играта им, но въпреки това очаквам победа за испанците.
Прогноза: 1:2

Ювентус – Порто

Италианците имат аванс от два гола от първия мач и определено са фаворит и в реванша. И двата отбора играят силно във вътрешните първенства, но смятам, че "старата госпожа" ще победи у дома и ще продължи напред в турнира.
Прогноза: 1:0

Класиране:
1. Велислава Миланова – 9 точки
2. Десислава Джерманска – 8 точки
3. Ваня Симонска – 7 точки