Здравейте, читатели на Gol.bg. Представяме ви отново нашата рубрика – "Жени говорят за футбол", която този път е посветена специално на Шампионската лига. В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIRДесислава Джерманска, Ваня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на ниво Шампионска лига и ще дават своите прогнози за всеки един мач от преките елиминации на турнира. Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки.
 

След финала в началото на юни ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда. Както е известно, трите дами премериха сили и по време на мачовете от Евро 2016, когато Ваня Симонска грабна първото място.

Ето и техните прогнози за днешните 1/8-финални реванши:

Деси:

Барселона – ПСЖ

Това е мач, който се очаква с огромен интерес навярно от мнозина. Със сигурност повече от много други срещи. А причината е ясна – възможно ли е Барселона да сътвори подвиг и да се класира на четвъртфинал, въпреки допусната загуба с 0:4 от първия мач. На феновете е пределно ясно, че каталунците са напълно способен отбор, особено щом са и на свой терен. Атомното трио в атака Суарес – Меси – Неймар е способно да тормози всяка защита. Но в този мач качествата и способностите не са единствените, чиято роля ще е ключова за крайния резултат. Според мен всичко ще се реши от психологическото състояние на испанския тим - дали ще се сковани, заради напрежението или напротив ще се хвърлят „за всичко или нищо“. Срещу себе си обаче те имат класен отбор в лицето на Пари Сен Жермен, който ще опита да затвори максимално пространствата пред Барселона и да не допуска играта на каталунците. Навярно днес ще подходят повече с тактика, отколкото с атрактивна игра. Тук статистиката не е от значение, защото тя бе нарушена още в първата срещата. Очаквам победа за домакините, но с колко гола е изключително трудно да се каже. ПСЖ няма да се даде лесно.

Резултат: 3:1

Борусия Дортмунд – Бенфика

Преди първата среща много ми се искаше да кажа, че Бенфика ще победи с 1:0, но заложих на по-очаквания и сигурен знак – хикс. И сгреших. Това е много крехък аванс и Борусия, въпреки че не отбеляза гол на чужд терен, ще се възползва от домакинското си предимство и според мен ще успее.

Резултат: 2:0

Ваня:


Барселона – ПСЖ

След срамното 0:4 в Париж, Барселона ще търси задължителен успех у дома. ПСЖ обаче има всички качества да се противопостави и изхвърли каталунците от турнира. Предвиждам успех за Барса, но недостатъчен за класиране в следващата фаза.

Резултат 3:1

Борусия Дортмунд – Бенфика

Изключително труден мач. Португалците спечелиха първия двубой, но с късмет. Германският тим игра по-добре и сега очаквам да се раздаде на свой терен.

Резултат 2:1

Вели:

Барселона - ПСЖ  

След разгрома в Париж в първия осминафинал, сега Барселона ще направи всичко възможно да вкара 5 гола и да не допусне нито един. Това обаче ще бъде изключително трудна задача, дори на "Ноу Камп". Все пак очаквам победа за каталинците, но продължаване напред за французите.

Резултат: 3:1   

Борусия Дортмунд - Бенфика 

Очаквам победа за гермнаците у дома и класиране за следващата фаза. Въпреки злощастната загуба в първата среща, немците превъзхождаха съперника. Те имат и кадрови проблеми, но не мисля, че това ще попречи на тима да продължи на четвъртфиналите.

Резултат: 3:1

Класиране:
1. Велислава Миланова – 7 точки
2. Десислава Джерманска – 6 точки
3. Ваня Симонска – 5 точки