Здравейте, читатели на Gol.bg. Представяме ви отново нашата рубрика – "Жени говорят за футбол", която този път е посветена специално на Шампионската лига. В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIR – Десислава Джерманска, Ваня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на ниво Шампионска лига и ще дават своите прогнози за всеки един мач от преките елиминации на турнира. Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки.

След финала в началото на юни ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда. Както е известно, трите дами премериха сили и по време на мачовете от Евро 2016, когато Ваня Симонска грабна първото място.

Ето и техните прогнози за днешните 1/8-финални срещи-реванши:

Деси:

Арсенал – Байерн Мюнхен

Едва ли има съмнения кой е отборът, който ще продължи напред. Особено след 5:1 за баварците от първата среща. В Арсенал със сигурност се намират в криза, защото загубиха и мястото си в топ 4 на английската Висша лига и регистрират доста неприятни резултати. Говори се за напрежение между Арсен Венгер и част от играчите, най-малкото със звездата на тима Алекси Санчес, и ако това е вярно, няма как да не влияе всичко това и на играта. За мен интригата тук е как ще подходи Байерн към тази среща – дали ще спести сили, или ще търси нов изразителен успех. Предвид грешките от първия мач, предполагам че треньорският щаб на Арсенал ще е взел поука и ще играе много внимателно и стегнато. 
Резултат: 1:1


Наполи – Реал Мадрид
Това е среща, от която може да се очаква изненада. Реал спечели първия двубой с 3:1 на стадион “Сантяго Бернабеу”, но именно голът на чужд терен може да се окаже ключов и да амбицира неаполитанци за нещо повече днес. Наполи определено е отбор, който няма затруднения да бележи и да играе атакуващо на свой терен. Тотален хегемон на свой терен – има само една загуба в последните си 10 мача от Шампионската лига на “Сан Паоло”. В същото време Реал продължава да показва известни колебания в представянето си.  Но ако се доверим на статистиката – испанският гранд е този, който ще продължи, защото винаги го прави след аванс от първия мач. Реал няма загуба в последните си 11 мача в турнира и все някъде ще сгреши. Дали обаче ще е днес е трудно да се каже, тъй като вчера клубът отбеляза и своята 115-та годишнина и трябва достойно да отбележи този повод. Може би очаквам трудна победа за Реал, но пак ще паднат голове и в двете врати.
Резултат: 1:2

 

Ваня:

Арсенал - Байерн Мюнхен

След срамното 1:5 в Германия, сега Арсенал ще трябва да се извини на феновете си и да напусне достойно турнира. Байерн Мюнхен обаче си остава труден съперник за топчиите и предвид слабата им форма напоследък, едва ли спечелят мача. По-скоро двата отбора ще стигнат до равенство, вкарвайки си по един гол.

Резултат: 1:1

Наполи - Реал Мадрид

Изключително интригуващ мач, след който Реал най-вероятно ще продължи в следващата фаза на турнира. Въпреки успеха с 3:1 в първия двубой, сега на "белите" ще им бъде трудно. Наполи е в добра форма и ще търси победата на всяка цена.

Резултат: 2:1

 

Вели:

Арсенал - Байерн М  1:1   
Арсенал трябва да търси реванш за катастрофалната загуба в Германия. Очаквам тежък мач между двата тима и смятам, че артилеристите ще успеят да стигнат до равенство.  

Наполи - Реал М 2:2 
Смятам, че за Реал ще бъде по - трудно, отколкото в първия мач. Испанците спечелиха първата среща с 3:1, но в Италия ще бъде много трудно. Зинедин Зидан ще има в състава си всичките си ключови футболисти, италианците обаче се представят много стабилно и очаквам срещата да завърши хикс

 

Класиране:
1. Велислава Миланова - 7 точки
2. Ваня Симонска - 5 точки
3. Десислава Джерманска - 5 точки

Прогнозирайте срещите от Шампионска лига ТУК и спечелете награди!