Германия - Англия, приятелска среща по футбол. Стадион "Олимпиащадион" в Берлин, 21.45 часа българско време.

 

Вероятни състави:

Германия: Нойер, Хумелс, Мустафи, Хектор, Руди, Кедира, Кроос, Йозил, Ройс, Мюлер, Гомес

Англия: Бътланд, Кейхил, Смолинг, Клайн, Роуз, Милнър, Хендерсън, Али, Варди, Уелбек, Кейн

 

Прогноза на Gol.bg:

Германия не се представя според очакванията след триумфа си на Мондиал 2014 и спечели само осем от 15-е изиграни мача след световното първенство. В този период от време момчетата на Йоахим Льов дори записаха поражения от САЩ, Ирландия и Полша.

В исторически план двата отбора са се срещали 29 пъти, постигайки точно по 12 успеха. Германците обаче имат предимство в мачовете на големи форуми.

При последните двубои често се стига до победа за гостите. Такъв беше случаят през 2013 година, когато Бундестимът спечели с 1:0 в Лондон. Последният мач в Германия пък беше спечелен от албионците с 2:1, точно в Берлин.

През този век големите съперници имат две срещи в Германия и паметен си остава рекордния успех на англичаните с 5:1 през 2001 година, който беше част от квалификациите за световното първенство. Германия няма победа срещу родината на футбола на свой терен от 1987 година насам.

Очевидно британците играят по-добре срещу големия си противник навън, защото на английска земя те загубиха последните пет приятелски мача, както и полуфинала на Евро 1996  с дузпи.

Йоги Льов няма да може да разчита на контузения Бастиан Швайнщайгер и на скандалджията Макс Крузе, който беше изваден от тима. Марио Гомес със сигурност ще започне на върха на атаката, а в центъра на защитата се очаква да действат Матс Хумелс и Шкодран Мустафи.

Дефанзивният вал на гостите ще бъде доста експериментален, а на вратата навярно ще застане Джак Бътланд заради травмата на Джо Харт. Англия притежава страховита офанзивна линия, но същото можем да кажем и за Бундестима.


Резултат:  Германия - Англия  3:2