Италия – Албания, мач от Група G на световните квалификации, стадион „Ренцо Барбера“, Палермо, 21:45 часа българско време.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

Прогнозата на Gol.bg:

Италия и Испания продължават битката за първо място в Група G, като двата отбора делят първото място с по 10 точки след първите си 4 мача. Не е изключено двубоят в Испания да реши битката за върха.

Италия свърши прекрасна работа за победата с 3:1 като гост на Израел на старта на квалификациите. След това „скуадрата“ направи 1:1 с Испания у дома, а победите над Македония и Лихтенщайн бяха повече от очаквани.

Тази вечер в Палермо атаката на Италия ще бъде водена от Чиро Иммобиле и Андреа Белоти, които вкараха общо 7 гола в кампанията досега. Двамата се наслаждават и на прекрасни изяви в Серия А, като се утвърдиха във водещите реализатори на „скуадрата“.

Албания започна с две победи квалификациите – над Македония и Лихтенщай. Тимът на италианеца Джовани де Биази обаче не вкара нито веднъж в следващите два мача с Испания и Израел. Именно загубата от Израел беше звучен шамар за амбициите на тима за класиране на Световното.

Мачът в Палермо тази вечер ще бъде първият официален между Италия и Албания. Двата тима играха контрола през ноември 2014 година, когато Стефано Окака вкара единственият гол за победата на „скуадрата“ с 1:0 на стадион „Луиджи Ферарис“ в Геноа.

Резултат: 3:0