Рома – Ювентус, мач от 36-ия кръг на Серия "А", Рим, ст.: "Олимпико", начало: 21.45 часа наше време

Групата на Рома за мача:

Вратари: Алосин, Лобонт, Счесни

Защитници: Монолас, Емерсон, Руи, Фацио, Вермаелен, Перес, Жуан, Рюдигер

Халфове: Фратеси, Жерсон, Де Роси, Гренеир, Наинголан, Паредес

Нападатели: Ел Шааруи, Салах, Тоти, Туминело

Под въпрос: Наинголан, Пероти

Контузени: Сртоотман, Джеко

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Буфон, Нето, Аудеро

Защитници: Киелини, Бенатия, Сандро, Бардзали, Бонучи, Алвеш, Лихтщайнер

Халфове: Пянич, Куадрадо, Маркизио, Матиело, Лемина, Асамоа, Стураро, Ринкон, Мандрагора

Нападатели: Игуаин, Манджукич, Дибала

Под въпрос: Маркизио

Контузени: Кедира, Ругани, Пяца, Кийн

Гледайте мача на живо тук!

Прогноза на Gol.bg:

Ювентус може да спечели историческо шесто поредно скудето още тази вечер. За целта "бианконерите" се нуждаят минимум от равенство при гостуването си на един от двата отбора, който се опитва да ги конкурира – Рома.

Треньорът на "вълците" Лучано Спалети има сериозен проблем. Аут заради контузия е Един Джеко, който през този сезон не спира да ниже голове. Босненецът има общо 37 попадения във всички турнири и е основна заслуга за най-резултатната кампания в историята на римляните – 113 гола в 51 мача. Холандецът Кевин Строотман е дисквалифициран и също не попадна в групата, но там се завърна Антонио Рюдигер, който беше наказан за победата с 4:1 над Милан на "Сан Сиро". Раджа Наингилан и Диего Пероти също са в разширения състав, но непосредствено преди дербито ще минат фитнес тест, който ще даде отговор дали ще играят.

Макс Алегри отново няма да може да използва Сами Кедира. Германският национал е с разтежение и няма да играе както срещу Рома, така и срещу Лацио за финала за Купата на Италия и Кротоне. Клаудио Маркизио има леки проблеми, но се очаква именно той да заеме мястото на Кедира в центъра на терена. До него ще действа Миралем Пянич, за когото това е първо завръщане на "Олимпико" след трансфера в Юве.

По-рано през сезона шампионите победиха с 1:0 Рома у дома с гол на Гонсало Игуаин. Торинци обаче имат само един успех при последните си шест гостувания на Рома – с 1:0 през 2014 г., а преди това мачовете завършиха 1:1 и 2:1 за домакините при последния им сблъсък във Вечния град. Нашата прогноза е, че Ювентус ще запише трето поредно равенство в Серия "А", което е рядко виждано, но ще е напълно достатъчно за подсигуряване на титлата.

Прогноза: Рома – Ювентус 1:1