Ювентус - Реал Мадрид, финал на Шампионската лига, 21:45 часа българско време, стадион "Милениум", Кардиф. На живо с картина и чат на живо в Gol.bg.

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Буфон, Нето и Аудеро
Защитници: Киелини, Бенатия, Сандро, Матиело, Бардзали, Бонучи, Алвеш и Лихтщайнер
Полузащитници: Пянич, Кедира, Куадрадо, Маркизио, Лемина, Асамоа, Ринкон и Мандрагора
Нападатели: Игуаин, Манджукич и Дибала

Контузени: Падоин, Ругани и Пяца 

Групата на Реал Мадрид за мача:

Вратари: Навас, Касия и Янез
Защитници: Карвахал, Пепе, Рамос, Варан, Начо, Марсело, Коентрао и Данило
Полузащитници: Кроос, Хамес, Каземиро, Ковачич, Модрич, Асенсио, Иско и Енцо
Нападатели: Роналдо, Бензема, Бейл, Васкес, Мариано и Мората

Контузени: Няма

Гледайте финала на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:
Тази вечер от 21:45 часа българско време ще можем да се насладим на едно уникално футболно шоу, което чакаме цяла година. Ще влезе ли Реал в историята като първият отбор, койтo ще защити трофея си от турнира или пък торинци ще успеят да натрият носовете на надменните "крале"?

След промените в турнира през 1993 година нито един отбор не е успявал да защити трофея си, а мадридчани получават възможност да го направят и да напишат имената си със златни букви в историята.

Аут за символичните домакини са Стураро, Ругани и Пяца, които са контузени, докато в състава на Зинедин Зидан няма отсъстващи футболисти и той е взел само най-доброто за днешната среща. 

През миналия сезон мадридчани спечелиха 11-ия си европейски трофей и 5-ата си Шампионска лига, след като на финала през миналата година победиха Атлетико Мадрид.

За последно Юве спечели турнира през 1996 година, а при успех днес торинци могат да станат деветият тим в историята, който печели вътрешния шампионат, купата на страната си и трофея от най-комерсиалния турнир. 

Като цяло голямата новина в състава на Реал е завръщането в игра на Гарет Бейл, който имаше проблеми с контузия, но вече е на линия и ще може да играе днес. 

Това е 19-и сблъсък между тези два отбора за европейски турнири, като всичко между тези два тима е идеално балансирано и те имат по 8 победи на сметката си и 2 ремита.

Единствената им предишна среща на финал в Шампионската лига бе през 1998 година, когато "кралете" постигат успех с 1:0 след гол на Педжа Миятович. 

Финалът е 15-и за Реал в най-комерсиалния турни, но пък Юве е единственият непобеден отбор в надпреварата през този сезон и има на сметката си 9 победи и 3 ремита.

Всъщност, нито един отбор до момента не е вдигал трофея без да претърпи загуба, така че торинци могат да постигнат нещо наистина уникално. 

Нашата прогноза за тази среща е успех с 1:0 за Ювентус, тъй като торинци са достатъчно конкурентноспособни, за да се противопоставят на своя опонент днес.

Прогноза: Ювентус - Реал Мадрид 1:0