Галерия

Сутиеска – Левски, реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа, 1:3 в първия мач, стадион "Градски", Никшич, начало: 21.30 часа, на живо в Gol.bg

Гледайте мача на живо ТУК!

Вероятни състави:

Сутиеска: Гилиен, Вучич, Бакрач, Бабич, Стиепович, Бончар, Маркович, Вукович, Бубаня, Зарубица, Божович.
Треньор: Никола Ракойевич

Левски: Митрев, Горанов, Пиргов, Яблонски, Цветкович, Ангелов, Панайотов, Прохазка, Вутов, Мапуку, Адениджи
Треньор: Николай Митов


Прогноза на Gol.bg:

Левски е изправен на прага на историята или на пореден срам в Европа, който спокойно може да бъде назован като най-големият, ако отпадне от черногорския Сутиеска. "Сините" спечелиха първия мач в София с 3:1, но нелепо допуснатият гол в последните минути на "Герена" запази интригата. 26-кратният шампион на България два пъти е печелил първата среща у дома с този резултат, но и в двата случая отпада. Първият датира от сезон 1970/71 и е за КЕШ. Начело с иконата Георги Аспарухов-Гунди, Левски побеждава с 3:1 Аустрия Виена, но на реванша пада с 0:3 и е елиминиран от 1/32-финалите на турнира.

През сезон 1984/85 "сините" срещат "чудото на съветския футбол" Днепър, след като са изхвърлили Щутгарт от КЕШ. Българският отбор надделява с 3:1 вкъщи с голове на Емил Велев, Михаил Вълчев и Наско Сираков. На реванша в Украйна обаче Днепър повежда с 2:0 още преди да е изтекъл половин час игра, а в 20 минути преди края Емил Спасов пропуска дузпа и Левски е аут от 1/8-финалите. Сега възпитаниците на Николай Митов имат шанса да пренапишат историята срещу далеч по-скромен съперник.

За Сутиеска обаче се завръщат няколко твърди титуляри, които пропуснаха срещата преди седмица. Това са капитанът и вратар Владо Гилиен, който бе наказан за първия двубой, на линия са още и нападателите Игор Иванович и Бранко Божович, които са излекувани от контузии. Митов не възнамерява да прави големи промени по състава спрямо този от първия мач. Очаква се единствено Франсис Нар да седне на пейката, защото в София се представи много слабо. На крилото ще застане Антонио Вутов, а Васил Панайотов ще бъде преместен по-напред и няма да е до Роман Прохазка в ролята на дефанзивен халф. До него ще действа новото попълние Георги Ангелов.

Крайният победител от Сутиеска – Левски ще играе във втория квалификационен кръг срещу Хайдук Сплит. Мачовете от следващата фаза са на 13 и 20 юли. Очакваме "сините" да стигнат до сблъсък с хърватския гранд.

Прогноза: Сутиеска – Левски 1:2