Депортиво Ла Коруня - Реал Мадрид, мач от 4-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Риасор", начало 17.00 часа.

 

Групата на Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Навас, Пачеко
Защитници: Варан, Рамос, Марсело, Коентрао, Карвахал, Арбелоа, Начо
Полузащитници: Кроос, Модрич, Хамес, Бейл, Иско, Ияраменди
Нападатели: Роналдо, Бензема, Чичарито

Контузени: Хесе,Кедира, Пепе

 

ПРОГНОЗА: Реал Мадрид гостува на Депортиво в пореден мач от испанската Примера Дивисион. Макар и да е още съвсем рано през сезона, напрежението върху белите ще бъде изключително високо.

След двете неприятни загуби от Реал Сосиедад и Атлетико Мадрид, Реал вече изостава на 6 точки от лидера Барселона. Така тимът на Карло Анчелоти е изправен пред стената и не може да си позволи никакви грешки.

Все пак Депортиво вече далеч не е това страшилище, което беше през 90-те години и началото на века. Супер Депор вече е в историята, като клубът дори стигна до изпадане в Сегунда Дивисион. През този сезон той се завърна в Примера и започна сравнително прилично за новак - с 4 точки от три мача.

В последните си три гостувания тук Реал спечели две победи и завърши един мач наравно. Най-впечатляващ бе успехът през 2010-та година, когато мадридчани изиграха страхотен мач и записаха победа с 3:1. Най-открояващия се момент в тази среща бе "Божията пета" на Гути, с която той направи удивителна асистенция за Карим Бензема.

В този мач французинът за първи път успя да вкара два гола в една среща с фланелката на Реал. Бензема има топли спомени от Депортиво, тъй като точно срещу този отбор записа и дебюта си за Реал.

Бензема бе в центъра на вниманието в последните седмици, тъй като няколко негови пропуска доведоха до загубите от Реал Сосиедад и Атлетико и дори се чуха някои освирквания по негов адрес. Той обаче невъзмутимо обяви, че дори и най-великите играчи на Реал са били освирквани и не се притеснява.

След това срещу Базел вкара отличен гол за крайното 5:1. В този мач се разписаха и останалите стрелци на тима - Роналдо, Бейл и Хамес и показаха, че никой не трябва да подценява офанзивната мощ на тима. Сега Депортиво ще има трудната задача да спре разигралата се атака на белите, което може да се окаже непосилна задача за домакините.

Резултат: 1:3