Кротоне - Интер, мач от 31-ия кръг на италианската Серия "А", стадион "Ецио Шида", днес от 16:00 часа българско време

Групата на Интер

Вратари: Ханданович, Карисо, Берни

Защитници: Андреоли, Ансалди, Медел, Сейнсбъри, Сантон, Мурийо, Миранда, Д'Амброзио, Нагатомо

Халфове: Жоао Марио, Кондогбиа, Банега, Брозович

Нападатели: Икарди, Паласио, Биабиани, Едер, Перишич, Кандрева, Барбоса

Контузени: Галиардини
Наказани: няма

Прогнозата на Gol.bg:

Надеждите на Интер за класиране в Шампионска лига окончателно се изпариха след изненадващата домакинска загуба 1:2 от Сампдория в миналия кръг.

За "нерадзурите" на хоризонта остава Лига Европа, като в момента шестото място също дава право на участие, тъй като финалистите за купата Ювентус и Лацио са в топ 5. Днешното гостуване на изпадащия Кротоне е в графата задължителни три точки, предвид задаващото се голямо дерби с Милан идната седмица.

В лагера на Интер няма сериозни кадрови проблеми, като единствената липса е Роберто Галиардини, наложил се от раз в титулярния състав след идването си от Аталанта през зимата. Халфът се контузи в предишния мач срещу Сампдория и отпада от групата.

Прогнозите в Италия са, че негов заместник ще е Марсело Брозович, макар хърватинът да направи трагичен мач срещу генуезците и бе с основна вина за загубата 1:2. Треньорът Стефано Пиоли все пак ще му даде възможност за поправка срещу наглед по-лекия съперник.

При Кротоне светна лъч надежда за спасение, след като в миналия мач тимът постигна победа 2:1 като гост на Киево. В момента отборът е на шест точки от спасението, а до края на първенството има 8 кръга. Под съмнение за двубоя е само Диего Фалчинели.

Очаква се в групата да бъде българският национал Александър Тонев, но най-вероятно ще остане извън стартовите 11 на треньора Давиде Никола. Още от началото на сезона Кротоне бе сред фаворитите за изпадане в Серия "Б". Въпреки това през есента Интер доста се озори с този съперник, като победата 3:0 на "Меаца" дойде в последните десетина минути.

Напоследък Кротоне в ужасна домакинска форма, като няма победа от 5 мача насам. В 5 от последните 7 срещу вкъщи пък не е вкарвал гол. "Нерадзурите" нямат право на нова грешка в този моменти са длъжни да спечелят този мач. Кротоне трудно ще се противопостави и нищо чудно да остане отново капо на своя "Ецио Шида".

Резултат: 0:2