Най-после сагата около трансфера на Гарет Бейл приключи. Реал Мадрид и Тотнъм потвърдиха в своите интернет страници, че двата клуба са постигнали споразумение за трансфера на уелсеца, който ще бъде представен официално утре.

„ФК Реал Мадрид и Тотнъм Хотспър постигнаха договорка за преминаването на Гарет Бейл в испанския клуб. Договорът му ще бъде за 6 години, а официалното представяне е на 2 септември в 13,00 часа“ пише в сайта на Реал.

Преди това Бейл ще премине медицински прегледи, след което ще позира с бялата фланелка, с която ще излезе на „Сантяго Бернабеу“.

Според „Марка“ трансферната сума е 99 милиона евро, с което той се превръща в най-скъпия футболист в историята.

„Ние нямахме никакво намерение да продаваме Гарет Бейл. Той се разви при нас и желанието ни бе да бъде в основата на отбора за бъдещето. От Реал обаче бяха много настоятелни в интереса си към него, а и неговото желание да премине в Мадрид бе много силно, така че преценихме, че той няма да бъде отдаден напълно на целите на отбора ако остане“ обясни президентът на Шпорите Даниел Леви пред клубния сайт.

„Ние му желаем всичко най-добро и смятаме, че въпреки неговото напускаме разполагаме с достатъчно силен отбор, в който има 7 национали и който е гладен за успехи“ добави той.