С много спорен гол от дузпа в 95-та минута Реал Мадрид измъкна драматична победа с 2:1 като гост на Елче в мач от 6-я кръг на испанската Примера Дивисион.

Преди това домакините бяха вкарали изненадващ изравнителен гол в 91-та минута и изглеждаше, че Реал за втори път от началото на сезона ще загуби ценни точки.

Съдията обаче позволи изпълнение на корнер в 94-та минута, при дадени три минути допълнително време, а при центрирането отсъди дузпа за нарушение срещу Пепе. Кристиано Роналдо не сбърка от бялата точка и донесе победата.

Преди това отново португалецът бе дал аванс на Реал с гол в началото на второто полувреме.




Не бе изминала още първата минута, когато Роналдо получи извеждащ пас от Серхио Рамос и от границата на наказателното поле отправи удар, но въпреки лекия рикошет Ерера успя да избие.

Това обаче не даде начало на натиск на гостите и вместо това домакините заиграха много вдъхновено. В 8-та минута Серхио Рамос позволи да му бъде отнета топката и извърши фаул. След центрирането Ломбан засече с глава от близко разстояние, но Диего Лопес се хвърли и направи чудесно спасяване.

Кристиано Роналдо бе изолиран отпред и се видя принуден да пробва силен удар от дистанция, който обаче профуча покрай вратата.

Домакините от своя страна продължиха да играят активно и Ману Дел Морал бе намерен в наказателното поле, след което нанесе много силен удар от десетина метра, но отново Диего Лопес спаси.

В средата на полувремето при една от редките хубави атаки на Реал Бензема поднесе по земя към Роналдо, който от точката на дузпата стреля, но уцели застанал пред него защитник.

Малко след това Елче имаше чудесна възможност. Центриране пред вратата на Реал не бе изчистено добре и топката дойде право на волето на Хави Маркес, но той от точката на дузпата не успя да я намери добре и изстрелът му се оказа безопасен.

При една ситуация домакините имаха бурни протести за втори жълт картон на Серхио Рамос, но нарушението му не бе нито особено грубо, нито спря непосредствена опасност.

Пет минути след почивката Реал нанесе своя удар с поредния гол на Кристиано Роналдо.  Португалецът стреля от фаул и след като намери дупка в стената топката се оказа изненадваща за Ерера и той не можа да се намеси, за да избие.

В 57-та минута Дамиан Суарес от домакините опита да си спечели дузпа, като финтира Кедира в наказателното поле, но вместо да продължи за топката реши да се хвърли на земята и си спечели само жълт картон за симулация.

Карим Бензема имаше възможност за удар в 64-та минута, но бе изключително неточен. Играта на мадридчани не спореше и те така и не успяха да потърсят втори гол, който да сложи точка на спора.

Карло Анчелоти реши да реагира, като реши да направи поредица дефанзивни смени. Така Иско бе заменен от Ияраменди, а малко по-късно Карвахал влезе на мястото на Модрич.

При една от редките добри атаки на Реал Арбелоа центрира ниско пред вратата и малко не достигна на Роналдо да засече в мрежата.

Елче опитваше да потърси изравнителен гол, но също не можеше да стига до чисти положения. Аарон пробва силен удар от дистанция, но прати топката покрай сглобката на гредите.

В 91-та минута обаче Елче все пак успя да изравни. Влезлият като резерва Фидел проби по крилото и центрира към близката греда, където друга резерва на домакините - Ричмънд Боакие с глава направи Диего Лопес безпомощен.

Съдията бе дал вече 3-минутно продължение, но заради забавянето при гола позволи на Реал да изпълни корнер в 94-та минута. И именно след центрирането от този ъглов удар се стигна до дузпа в полза на Реал. Карлос Санчес хвана Пепе с ръце и го събори. Положението изглеждаше като типично борене за въздушен двубой, но съдията бе близо до ситуацията и посочи бялата точка.

Въпреки бурните протести на домакините решението бе твърдо и Кристиано Роналдо не сбърка от бялата точка.


Елче - Реал Мадрид  1:2

0:1 Роналдо 51
1:1 Боакие 91
1:2 Роналдо 95 дуз.

Елче:
Ерера, Суарес, Ломбан, Ботиа, Албакар, Перес, Санчес, Дел Морал (60 Фидел), Маркес (62 Боакие), Хил, Коро (82 Аарон)

Реал Мадрид:
Диего Лопес, Коентрао, Рамос, Пепе, Арбелоа, Кедира, Модрич (81 Карвахал), Иско (70 Ияраменди), Ди Мария (89 Мората), Роналдо, Бензема