Вратарят на Реал Мадрид Икер Касияс за първи път открито обяви, че може да поиска да напусне, ако ситуацията му в тима не се промени.

Испанският национал остана резерва на Диего Лопес за мачовете в първенството и след смяната на треньорите, а това, че Карло Анчелоти го пуска да играе в Шампионската лига, изобщо не го топли.

Това доведе до слухове, че може да реши да си тръгне от „Бернабеу“, които сега самият футболист потвърди.

„Всеки играч минава през моменти, в които ако не е на терена трябва да вземе решение какво да прави. Аз искам да остана тук и да продължа да печеля титли с Реал. Тук съм от дете, но може би настъпи моментът да взема решение“ заяви Касияс по време на рекламно събитие днес.

„Желанието ми да продължа да бъда част от този клуб още дълго време не се е променило. Ако обаче ситуацията, в която се намирам не се промени през следващите 3 месеца и тогава пак бъда попитан, вероятно ще кажа, че планирам да напусна“ добави той.

„Разбира се, че искам да играя повече и ще опитам да се върна сред титулярите. Това положение е предизвикателство за мен, но зная добре, че ако искам да бъда част от националния отбор, трябва да играя редовно за клуба си“ каза още Касияс, който явно се притеснява и за мястото си в селекцията за световното първенство догодина.