Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти планира да заложи отново на Икер Касияс в утрешния мач с Базел от Шампионската лига. 

Ветеранът бе освиркан от част от феновете при поражението от Атлетико и получи доста голове от началото на кампанията, въпреки доверието, което му бе гласувано. Италианецът обаче е на мнение, че той не е сбъркал фатално при нито едно от 6-те попадения, които му бяха вкарани. 

Мнозина привърженици са на мнение, че резервата Кейлор Навас трябва да получи шанс за изява, но поне на този етап Анчелоти няма намерение да прави промени на тази позиция. 

В анкета в сайта на вестник „АС” костариканецът е получил 3 пъти повече гласове от Касияс, след като изданието пита кои трябва да бъде титуляри срещу Базел и повечето фенове определено искат да го видят под рамката. 

На този етап не е ясно и дали Анчелоти планира разделение на позицията, както го направи през миналия сезон. Тогава той заложи на Диего Лопес в мачовете от първенството, докато Касияс пазеше за Купата на Краля и в Шампионската лига и в крайна сметка именно тези турнири бяха спечелени.