Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема се надява, че през този сезон той и съотборниците му в нападение Кристиано Роналдо и Гарет Бейл, ще минат границата от 100 гола. 

Триото, което е известно в испанската преса като „BBC”, през изминалата кампания завърши с 97 попадения, след  като португалецът вкара 51, французинът 24, а уелсецът 22. 

„Ще се опитаме да преминем тази граница и имаме качествата да го направим и да радваме хората със своите голове. Миналия сезон малко не ни достигна, за да го направим, но през този съм убеден, че малко по малко ще натрупаме още повече попадения” казва Бензема в интервю за вестник „Марка”. 

И ако Роналдо продължава да бележи по същия начин, това определено може да стане, след като Кристиано има 17 гола, а Бейл и Бензема имат по 5. Иначе Бензема е поласкан от похвалата, която получи от португалския си съотборник, който го обяви за най-добрия нападател в Примера. 

„Удоволствие е да чуя това от него, защото в момента той е най-силният играч в света и подобни думи не мога да не оценя. Ние се разбираме отлично с него, но стремежът ни е да сме полезни на отбора. Трябва да навлезем в още по-добър ритъм, но лека полека нещата се получават” каза още Бензема, който в събота ще се изправи срещу съотборника си, тъй като тогава е контролата Франция – Португалия.