Кристиано Роналдо продължава с невероятното си представяне от началото на сезона и с двата си гола срещу Леванте при успеха с 5:0, счупи 71-годишен рекорд в испанския елит. 

Той вече има 15 гола след първите 8 кръга, като е най-резултатният играч на този етап от сезона. Предишното постижение бе на Ечеверия от Овиедо, който през 1943-а година, бе вкарал 14 пъти в първите 8 срещи. 

При това Роналдо пропусна един от двубоите, така че всъщност е реализирал своите попадения само в 7 мача, което прави средно по 2,14 на среща. 

Той стана четвъртият в истолията реализирал 40 гола от дузпи, като се присъедини към Уго Санчес – 56, Роналд Куман – 45 и Любослав Пенев – 44. Португалецът все пак е пропуснал 3 пъти от бялата точка. 

Общо през кампанията Кристиано увеличи сметката си на 19 попадения в 12 срещи. Той се разписа в 8 последователни сблъсъка във всички състезания, като се е разписал и в 7-те срещи от първенството и от 12-те двубоя, които е записал, не успя да отбележи единствено в двата срещу Атлетико за Суперкупата на Испания през август.