Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти има срок до края на април да отговори на Манчестър Сити дали ще поеме отбора от новия сезон или не, твърди вестник „АС” позовавайки се на „Гадзета дело Спорт”. 

През тази седмица в италианските медии се заговори, че от английския клуб са влезли във връзка с наставника, който е поставен под напрежение след слабата игра на Кралския клуб напоследък. 

Наскоро президентът Флорентино Перес обяви подкрепата си за специалиста, но при провал през сезона и оставане на тима без трофей, почти сигурно той ще предпочете да се раздели с него. Добрите отношения между Анчелоти и играчите също е малко вероятно да го спасят.  

В същото време от Сити се оглеждат за заместник на Мануел Пелегрини, но очаквано искат да знаят по-рано дали бившият бос на Челси е готов да се завърне на Острова. Ако Карлето откаже, тогава Гражданите ще имат повече време да насочат вниманието си в друга посока. 

Анчелоти ще има доста сериозна яснота относно кампанията на Реал след 20-и  април, когато ще са минали мачовете срещу Атлетико от Шампионската лига, а и в първенството до голяма степен ще се знае дали тимът има шанс да настигне Барселона, след като в момента изоставането се увеличи до 4 точки след поражението в дербито.